Nostaljik ol

Yılın bu zamanı mevsimsel bir yenilenme için mükemmel bir fırsat olsa da, 2023 ilkbahar moda trendleri de zaten sahip olduklarınızı sevmekle ilgilidir. Sonuçta, Y2K veya minimalist 90'lar modası gibi günümüzün en önemli trendlerinin çoğu ya süper nostaljik ya da temel parçalardır ve muhtemelen her gün giydiğin kot pantolon ile bir zamanlar giydiğin askılı elbisenin arasında bir yerde, önümüzdeki aylar için işe yarayacak bir hazine gizlidir.

Sahip olduğunu (muhtemelen) unuttuğun şeyleri gerçekten gözden geçirmek için zaman ayır. Bu cevherleri yeniden keşfettikten sonra, yeni ve heyecan verici kıyafetler yaratmak için farklı kombinasyonlar dene. İşin püf noktası rahat olmaktır - eğlenceli ve yaratıcı kombinler yap!

Kapsül bir gardırop oluştur

Kapsül gardırop kişisel stilini geliştirmek, dolabını düzenlemek ve zamandan tasarruf etmek için harika bir yol olabilir. En önemlisi, moda hedeflerine odaklanırken paradan da tasarruf etmeni sağlayacaktır. Kapsül gardırop, modası geçmeyen ve yılın her mevsimine uyacak şekilde şekillendirilebilen klasik ve temel parçalardan oluşan bir koleksiyondur. Mevsimlik ve modaya uygun ürünlerle mükemmel bir şekilde eşleştirilebilecek parçalar içerir - örneğin düz tişörtler ve süveterler, kot pantolonlar, hafif bir ceket veya bir çift spor ayakkabı düşün.

Daha fazlasını göster

Bu yöntemi kullanmak, basit gardırobunla şık olurken  aynı zamanda dağınıklığı azaltmana ve tasarruf etmene kesinlikle yardımcı olacaktır.

İpucu: Gereken ilhamı buldun ve kendi kapsül gardırobunu oluşturmak mı istiyorsun? Kapsül gardırop nedir ve nasıl oluşturulur hakkındaki rehberimizi oku!

Daha az al, daha iyisini al

Daha az alışveriş yapıp daha iyisini satın almak sadece cüzdanın için değil, çevre için de faydalıdır. İşte bu hedefe ulaşmana yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Mağazaya gitmeden veya internette gezmeye başlamadan önce gerçekten ihtiyacın olan şeylerin bir listesini yap. Bu, ani satın alımlardan kaçınmana ve bir bütçeye bağlı kalmana yardımcı olacaktır
  • Uzun süre dayanacak ve amacına iyi hizmet edecek kaliteli ürünlere yatırım yap. Satın almadan önce materyalleri, dayanıklılığı ve yorumları kontrol et.
  • Birden fazla şekilde ve farklı durumlar için giyilebilecek çok yönlü parçaları tercih et.

Artık gerçekten neye ihtiyacın olduğunu bildiğine göre, GLAMI.com.tr'de çok sevilen 16 sürdürülebilir markanın koleksiyonlarına göz at. Aramayı daha kolay, daha doğru ve daha az zaman alıcı hale getirmek için malzeme, üretici ülke ve hatta uluslararası sertifikalar için filtrelerimizi kullan.

Daha fazlasını göster

Kendin yarat, deneysel ol

Giysilerimizden en iyi şekilde yararlanmanın bir başka kolay yolu da onları düğümleyerek, bağlayarak ve katlayarak yeni bir şeye dönüştürmektir. İp askılı, kolsuz veya kısa kollu bir elbiseyi bluz veya kazak üzerine ekstra bir katman olarak kullanabilirsin. Erkek arkadaşının/eşinin uzun gömleklerinden ikisini ödünç al, düğmelerini birbirine ilikle ve işte, bahar için mükemmel bir mini elbisen oldu!


Eğer kendini daha maceracı ve yaratıcı hissediyorsan, makası çıkarıp işe koyulma vakti! Geniş paçalı kotlarını ya da pantolonlarını kısaltarak culotte pantolon yapmayı dene ya da yelek yapmak için eski bir kazağın kollarını kes - bazı profesyonel işlemler için her zaman terziye gidebilir ya da büyükannene sorabilirsin.

Biraz ekstra ekle

Birçok kişi aksesuarları kıyafete sonradan eklenen bir şey olarak görür - kombinin geri kalanıyla uyum sağlayacak bir parça ışıltı veya renk. Ancak şık bir el çantası, cesur bir çift ayakkabı veya ilginç bir deri kemer, kıyafetinin star parçası olarak kullanılabilir.

Daha fazlasını göster

Farklı desenlere ya da renklere sahip aksesuarlar kullanmaktan korkma. Bunlar, bir kıyafeti bilinçli ve iyi kombinlenmiş hissettiren parçalardır, ayrıca kendi kişisel tarzın hakkında en çok şeyi anlatırlar - bu da onları gardırobunun yatırım yapmaya değer bir parçası haline getirir.