Kum saati vücut şekli

Nispeten simetrik bir üst ve alt bedene sahipsen, muhtemelen en çok seçeneğe sahip olan sensin. Hiçbir şeyi "dengelemek" zorunda değilsin, tek yapman gereken saklanması yazık olacak ince belini vurgulamaya odaklanmak.

Silüetin yüksek belli bir kalem etekle güzel bir şekilde vurgulanacaktır. İster ofise giymek için sade siyah bir etek ister daha gündelik etkinlikler için kot bir etek seç, yakışmamaları imkansız. Eteğin uzunluğunu da giyeceğin duruma göre seç, ardından eteği oversize bir gömlek veya baskılı bir tişört ile kombinle. Ancak, üst kısmı eteğin içine sokmayı da unutma.

Daha fazlasını göster

Elma vücut şekli

Dikkatleri göbeğinden uzaklaştırmak ve bunun yerine güzel bacaklarını vurgulamak istemez misin? Bacaklarını daha uzun gösterecek kısa etekler seç. Ağır kumaşlardan korkma, kadife ve kot etekleri dene.

Daha fazlasını göster

Peki kesinlinlikle hoşuna gidecek detaylar neler mi? Düğümlü bir bel gibi unsurlar, yırtmaçlı bir midi etek, dökümlü bir maksi etek ve tabi vücudu saran modeller. Eteğini en sevdiğin üstle veya kontrast bir gömlekle eşleştirmeyi deneyebilirsin. Düğmelerini ilikleme, sadece belden bağla. Böylece en basit bir kıyafeti bile harika yapacak bir tüyodur.

 

Armut vücut şekli

Vücudun üst yarısı biraz daha geniş bir yapıya sahipse, en ideali dökümlü bir kumaştan yapılmış uzun bir A-line etektir. Hali hazırda güzelce tanımlanmış belini daha çok vurgulamış olursun. Kalem etek ya da "slip etek" olarak adlandırılan eteklerden de korkma. Bu modeller kalçanı güzelce sarar ve dizlerde tekrar hafifçe genişler. Hatlarını ön plana çıkarmak konusunda endişelenmene hiç gerek yok, dizin hemen üstünde veya altında bir uzunluk ile figürün kesinlikle göz önünde olacak.

Daha fazlasını göster

Dikdörtgen vücut şekli 

Bu geometrik vücut tipini yumuşatmak için bel bölgesine odaklanmalısın. Dokulu veya baskılı parçalar seçerek başla! Belini vurgulayacak kemerli eteklerden, yırtmaçlı ve farklı pilise türlerine kadar seçenekler gerçekten çok geniş. Vücudun minyon değilse şal etekler veya yırtmaçlı etekler idealdir. Öte yandan, fırfırlı veya pilili etekler daha ince figürlere daha iyi uyum sağlar.

Daha fazlasını göster

Büyük beden için mükemmel eteği mi arıyorsun?

Etek giymenin tüm avantajlarından yararlanmak istiyor ancak kısa olmasından mı korkuyorsun? Ekstra uzun bir etek tercih et. Bel bandı belirgin, bol bir kesim vücut tipine uyum sağlarken eteğin içine sokmak için bir bluz veya tişört giyebilirsin. Kıyafetini, güzel bir siluet oluşturmak için, belde biten bir hırka veya kot ceketle tamamla.

Uzun bir etek kesinlikle tek seçenek değildir. Bacaklarını göstermekten korkmamalı ve vücudunu saran bir etek tercih etmelisin. Bu modellerde vücudunun her santimini gereksiz yere takip etmeyecek daha ağır bir kumaş tercih et.

Ebedi ikilem: Uzun ve kısa figür 

Boy uzunluğun, nihai etki için vücut tipimiz kadar önemli olmasa da, özellikle etek uzunluğu söz konusu olduğunda kesinlikle dikkate alınması gerekir. Dizin hemen üstüne ve uyluğun ortasına düşen daha kısa etekler veya klasik mini etekler, eğer çok uzun boylu değilsen daha iyi uyacaktır. Unutma etek ne kadar kısa olursa, bacakların o kadar uzun görünecektir.

Boyun biraz uzun mu? Bu durumda, baldırın ortasına kadar uzanan midi etekler veya maksi etekler sana daha çok yakışacaktır. Yalnız dikkat et, uzun bir vücuda sahip olsan bile bu kesimler sen fark etmeden bacaklarını kısaltabilir. Senin için mükemmel olacak başka bir seçenek de mini etektir. Ancak, internetten alışveriş yapıyorsan, çoğu modelin standart bir uzunluğa sahip olduğunu unutma. Yani çok uzun boyluysan, etek rahat edebileceğinden çok daha kısa olabilir.